Regionalna agencija Vukovar preselit će u središte grada

Regionalna agencija Vukovar preselit će u središte grada Regionalna agencija Vukovar preselit će u središte grada

Razvojna agencija Vukovar krajem rujna preselit će u nove prostore u centru grada. Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček uručio je direktorici VURA-e Vedrani Žilić ključeve poslovne zgrade u Ulici Franje Tuđmana 13.

Razvojna agencija Vukovar trenutačno provodi pedesetak projekata uz intervencijski plan Vukovara vrijedan oko 250 milijuna kuna. Kako bi bili dostupniji građanima, poduzetnicima i institucijama iz gospodarske zone preselit će u središte Vukovara, a danas su dobili ključeve obnovljene zgrade.

Razvojna agencija Vukovar dobila je 362 četvorna metra obnovljenih prostorija u Ulici Franje Tuđmana 13. Investicija je vrijedna 1,2 milijuna kuna, a prijekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 200 tisuća kuna, istaknuo je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Direktorica Vedrana Žilić podsjetila je da je pedesetak projekata u provedbi uz intervencijski plan na kojem također rade, a pohvaliti se mogu da su u posljednje dvije godine zahvaljujući projektima u Vukovaru otvorili i 200 radnih mjesta.

Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Dražen Čulig istaknuo je da su u obnovi prostora VURA-e poštovali sve zahtjeve konzervatora s obzirom na to da se zgrada nalazi u zaštićenoj gradskoj jezgri. Napušten i dugo godina neiskorišten prostor suvremeno je obnovljen, a uskoro će biti i opremljen.

VURA na novoj adresi