Rekordan Viroexpo 2018.

Rekordan      Viroexpo    2018. Rekordan      Viroexpo    2018.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas je u Virovitici otvorio Viroexpo 2018., na kojem se ove godine predstavljaju izlagači iz 29 zemalja. U subotu u Virovitici sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Sajam se na prostoru Visoke škole u Virovitici održava do 25. veljače, a ove godine na njemu se predstavljaju izlagači iz rekordnih 29 zemalja. Uz niz sadržaja, na Viroexpu će ove godine, od petka do nedjelje biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede.

Tijekom otvorenja virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je bio direktor Viroexpa sedam godina, rekao je kako je tajk sajam jedan od pokretača razvoja županije koja je danas lider u navodnjavanju i povlačenju novca iz fondova Europske unije te županija u kojoj raste broj zaposlenih. Zadovoljstvo ovogodišnjim sajmom izrazio je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekavši kako je povratak izlagača na sajam dokaz da se radi dobar posao, a pritom se i obaraju rekordi po broju izlagača i država iz kojih dolaze. 

Ove je godine na sajmu 730 izlagača, a među državama koje sudjeluju su, primjerice, Litva i Katar. 

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je  i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Albanija, Županija partner je Sisačko-moslavačka županija, a Grad partner – Grad Zagreb.

Uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se u Panonskom drvnom centru kompetencija održati u subotu, 24. ožujka, predsjednik Vlade Andrej Plenković, oko 10 sati u društvu domaćina, među kojima će, između ostalih biti, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, obići će 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Ove godine na jednom od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj.

Viroexpo - Andrović, Tolušić, Mijok