Restaurirani oltar Snježne Gospe

Restaurirani oltar Snježne Gospe Restaurirani oltar Snježne Gospe

U kapelici Gospe Snježne u Donjem gradu vraćen je nakon restauracije oltar izrađen 1895. godine. Kapelica Gospe Snježne u Donjem gradu, tiho je svetište grada Osijeka .

Kapelica je smještena na trgu bana Josipa Jelačića u blizini tržnice i zahvaljujući frekvenciji ljudi, mnogi u nju rado dolaze. Zato smo ju prozvali "tihim svetištem grada Osijeka", ističe donjogradski župnik i dekan Osječkog istočnog dekanata, prečasni Ivan Jurić. U Godini milosrđa odlučili smo da još nešto više učinimo za stanovnike Donjega grada i grada Osijeka, naglašava preč. Jurić te dodaje kako su, nakon razgovora s Nadbiskupskim ordinarijatom i nadbiskupom, mons. dr. Đurom Hranićem, od blagdana Marije Majke Crkve, na drugi dan Duhova izložili Presveto za cjelodnevnu pobožnost.
Pred nama je blagdan Tijelova i procesija koja u Donjem Gradu bude izuzetno svečana, jer u njoj sudjeluju svjetovne i crkvene udruge, sve sportski klubovi 
U župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina svete će mise na Tijelovo biti u 7, 9 i 11 sati te u 18 sati i 30 minuta svečana misa s procesijom, rekao je preč. Ivan Jurić.