Rješavati kupališta, promet, komarce...

Rješavati kupališta, promet, komarce... Rješavati kupališta, promet, komarce...

Foto: HRT/Željka Bačić

Na 10. sjednici, posljednjoj prije godišnjih odmora, vijećnici osječkog Gradskog vijeća i ovoga su puta bili aktivni postavljajući pitanja gradonačelniku, a sagledali su i niz izvješća o radu u prošloj godini.

Što je sa zemljištem u gospodarskoj zoni Jug, može li se drukčije riješiti odlaganje trave pokošene na rekreacijskom centru na Mačkamami, nezadovoljstvo stanara na Gajevom trgu bukom i ispušnim plinovima autobusima koji se zadržavaju na stajalištu, problem naselja u Josipovcu koji je zbog gradnje mosta preko Drave potpuno odsječen, postoje li planovi grada i Turističkog ureda za razvoj turizma ili su za uspjeh i nagrade zaslužni pojedinci – samo su neka od pitanja. Često nezadovoljan odgovorima iz službi svoje uprave, gradonačelnik Vrkić prihvatio je prijedlog da se riješi problem zelenoga vala u prometu od zapada prema istoku, a najavljen je i završetak kružnog toga Trpimirova-Drinska 23. srpnja te početak radova u Sakuntala parku. Gradonačelnik je, nezadovoljan zahtjevima stanara iz središta grada zbog buke gradskoga prometa, istaknuo kako postoje prioriteti kao što je Vinogradska ulica.Prijedlog odluke o utvrđivanju lokacija za kupališta skinut je s dnevnog reda. Danijela Lovoković je pitala koliko su kupališta (bajeri na Jugu dva i u Našičkoj) siugurna i, na primjer, ima li grad obvezu osigurati spasilačku službu. Vrkić je priznao kako dvoji oko toga i tu je točku skinuo s dnevnog reda. Vijećnisi su prihvatili nekoliko izvješća o radu u prošloj godini, uz ostalo, Pučkog otvorenog učilišta, GISKA, HNK, Gradskih galerija i Dječjeg kazališta. Posljednja točka bila je Informacija o prvedbi pilot projekta Građanksi odgoj i obrazovanje u osnovnim školama. Anto Đapiće je smatrao da je ta tema preozbiljna da bude posljednja, budući da je riječ o intervenciji u obrazovni sustav, ali njegov prijedlog za izmjenom dnevnog reda nije prošao. 


Novost je da se od danas izravan prijenos dijela sjednice na mrežnim stranicama Grada Osijeka odvija uz hrvatski znakovni jezik, tako da sjednicu mogu pratiti i gluhe osobe.

Reportažni prikaz sa sjednice Gradskog vijeća