RK NEXE – RK Tatran Prešov 26:27

RK NEXE – RK Tatran Prešov 26:27

foto: HRS

U sklopu 6. kola regionalne SEHA lige Našičani su izgubili u Gradskome vrtu utakmicu od slovačkog predstavnika Tatrana iz Prešova 26:27.

Govorili u naši rukometaši prije ove utakmice što je sve potrebno za uspjeh, za pozitivan rezultat protiv prvaka Slovačke. Treba odigrati maksimalno, treba ostaviti srce na terenu, treba imati i malo športske sreće.....ALI!

Odigrali su maksimalno i ostavili su srce na terenu, ali sportska sreća nije im bila naklonjena. Odlično su otvorili utakmicu. 3:0 u 4.minuti, 5:2 u devetoj pa, nakon malih oscilacija i 9:6 u 18.minuti utakmice. Koncentracija je popustila u posljednje dvije minute prvoga dijela što gosti koriste i na odmor odlaze s +2.

U nastavku su Nexe i Tatran bili potpuno ravnopravni. Sve do 21:21, trinaest minuta prije kraja. Slijedećih devet minuta Našičani nisu uspjeli pogoditi mrežu odličnog Krupe i gosti odlaze na plus tri. Prvi put na utakmici, u 54.minuti. Do kraja je rezultatski zaostatak smanjen na minimum, ali za bod(ove) više nije bilo vremena.

Najbolji igrači Nexea bili su Albin Eter i Marin Vegar svaki sa šest zgoditaka, Can Çelebi je pet puta bio uspješan, a Josip Božić Pavletić četiri. Ne treba izostaviti ni 4 asistencije i 3 osvojene lopte Marka Mrđenovića, pregršt Vegarovih blokova, dva izborena sedmerca Marina Sakića. Martin Juzbašić branio je cijelu utakmicu i upisao 11 obrana. Goste su do pobjede odvela trojica igrača – Kristopans i Antl bili su strijelci osam puta, a Krupa je obranio 14 udaraca igrača Nexea.

Nakon SEHA lige na red dolaze nastupi u Kupu EHF-a. U 2.kolu očekuju NEXE očekuje dva susreta u Našicama protiv prvaka Kosova, momčadi BESA Famiglia iz Peći. Utakmice se igraju 18. i 19. listopada.