Rock'a'raj open air festival - drugi puta odgođen

Rock'a'raj open air festival - drugi puta odgođen

U Valpovu se u subotu, 18. srpnja ispred kompleksa dvorca Prandau-Normann trebao održati novi glazbeni spektakl - prvi open-air rock fest – Rock'a'raj, na kojem su trebale nastupiti lokalne glazbene snage, Kawasaki 3P i Psihomodo Pop, ali zbog koronavirusa festival je odgođen.

"Zbog trenutno nepovoljne epidemiološke situacije i povećanja broja oboljelih u našoj Županiji odgađa se festival „ROCK“A“RAJ“. Organizatori Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova te Udruga Karašicka Republika naglašavaju kako im je žao zbog odgađanja prvog Rock festivala u Valpovu. Međutim, sigurnost i zdravlje sugrađana, ali i svih posjetitelja, je na prvome mjestu. Planirani događaj će se održati čim za to bude bila povoljnija epidemiološka situacija", stoji u priopćenju poslanom iz Ured gradonačelnika. 

Valpovčanima očito ne ide pokušaj da pokrenu novi glazbeni događaj, jer ovo je sada već druga odgoda njegova održavanja.
Prvi Rock'a'raj fest trebao je biti održan početkom rujna prošle godine, ali je zbog lošeg vremena otkazan. A ideju njegovog održavanja organizatori su opisali sljedećim riječima: ""Valpovo i Belišće oduvijek su bili veliki izvor odličnih glazbenika, a posebice je puno rockera. No, nekako je uvijek nedostajao neki festival koji će ih sve okupiti na jednom mjestu. Upravo to je misao vodilja Rock'a'raja i razlog zbog kojeg je ovaj festival i nastao."