Rokovo u Virovitici

Rokovo       u      Virovitici

Rokovo je Dan grada Virovitice i jedna od najvećih zabavnih manifestacija tijekom ljeta u Slavoniji. Pogledajte što vas očekuje ovog ljeta od 11. do 16. kolovoza u Virovitici .

Rokovo je tradicionalna višednevna manifestacija regionalnog karaktera koja se od 1992. godine održava tijekom kolovoza. Manifestacija nudi bogat mozaik glazbenih, sportskih i kulturnih događanja, a središnji motiv je blagdan sv. Roka, zaštitnika virovitičke Župe te se taj dan - 16. kolovoza ujedno slavi i kao Dan grada Virovitice. Po broju posjetitelja i obimu programa, Rokovo je najveća manifestacija ovog dijela Hrvatske.

Godine 2015. manifestacija je osvojila nagradu “Simply the Best” za kreativni razvoj turističkog proizvoda u kategoriji zabavnih festivala. Program Rokova obuhvaća brojna događanja kao što je VUF – Virovitički ulični festival, VT Rock Fest, VIROkreativa – sajam rukotvorina te brojne izložbe, natjecanja i turnire, a u zabavnom dijelu ove godine posjetitelje očekuju nastupi Grupe Vigor, Opće opasnosti, Mate Bulića, Mie Dimšić i Vatre! 

 rokovo-2018-plakat.jpg