Romantična glazba i poezija vs. (Anti)Valentine's Day

Romantična glazba i poezija vs. (Anti)Valentine's Day

"Jedan dan slavimo ljubav, a drugi je posvećen svemu drugome" - ovim riječima kino Urania poziva na večer glazbe i poezije koja vraća u zaboravljeno vrijeme romantike u četvrtak, 13. veljače, te dan kasnije, na samo Valentinovo, na (Anti)Valentine's Day.

"Kao da sam te sanjao" savršeno je sastavljen kolaž od pjesama najvećih domaćih i svjetskih pjesnika i kompozicija eminentnih kompozitora. Protogonisti Kristina i Vladan Savić, u pratnji pijanista Uroša Rankovića, koristeći formu monologa govore i pjevaju stihove velikana poezije poput Konstantina Simolova, Desanke Maksimović, Jacquesa Preverta, Duška Trifunovića. Arsena Dedića, Vite Nikolića, Đorđa Balaševića. "U modernom vremenu masovne digitalizacije i komunikacije putem društvenih mreža, često zaboravljamo na čiste emocije i izražavanje istih. Balade u originalno adaptiranom aranžmanu izvodi Kristina Savić, čije živo pjevanje dominira predstavom i vraća publiku u zaboravljeno vrijeme romantike", najavljuju iz Uranije večer glazbe i poezije koja počinje u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni kina. Predstava je na redovitom repertoaru Teatra "Kult" u Beogradu već pune 4 godine i s brojnim gostovanjima u zemljama u regiji kao i diljem Europe (Njemačka, Švedska, Švicarska i dr.). Glumački, ali i bračni par Savić domaćoj se publici predstavio sa predstavom "Brak u stvari ljubav" koja se na svim dosadašnjim gostovanjima morala ponoviti na zahtjev publike. Prošle su godine, također u kinu Urania, oduševili publiku autorskom predstavom "Brak u stvari ljubav" za koju se tražila ulaznica više.
Na samo Valentinovo u petak, 14. veljače u Uraniji vas očekuje sasvim drukčija priča: (Anti)Valentine's Day na program donosi sve samo ne ljubav - filmske naslove koje treba svakako pogledati. U nedjelju je završila i ovogodišnja dodjela prestižne nagrade Akademije- Oscar i svi još uvijek pričaju o dobitnicima. Stoga, ne propustite priliku pogledati spektakl o Prvom svjetskom ratu 1917 i apsolutnog ovogodišnjeg pobjednika Parazit (koji prikazujemo u Kino klubu, ali i velikoj dvorani). Ne propustite pogledati Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn (ovoga puta bez Jokera), premijerno ekološko-pravnu dramu Mutne vode, temeljenu na istinitoj priči film i još jedan genijalan film redatelja Parazita Joon-ho Bonga Majka koji pokazuje koliko je neizmjerna i nepokolebljiva majčinska ljubav prema te što je sve žena sposobna učiniti za svoje dijete (Kino klub).

17:30 And the Oscar Goes To...: 1917 – 1917 (118 min)
18:00 Kino klub: And the Oscar Goes To...: Parazit – Gisaengchung (131 min)
19:35 Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn - Birds of Prey… (109 min)
20:30 Kino klub: Majka - Madeo/ Mother (129 min) PREMIJERA
21:30 Mutne vode - Dark Waters (126 min) PREMIJERA