Rukometašice Osijeka krenule s pripremama za novu sezonu

Rukometašice Osijeka krenule s pripremama za novu sezonu

foto Radio Osijek

Ženski rukometni klub Osijek krenuo je u utorak s pripremama, a trener koji je preuzeo ekipu u travnju ove godine, Jasmin Mrkonja, vodit će ekipu i kroz predstojeću sezonu. Na raspolaganju će, uz dosadašnji kadar, imati i nekoliko novih igračica.

Nakon dramatične završnice protekle natjecateljske sezone u kojoj su rukometašice Osijeka izborile ostanak u elitnom rangu ženskog rukometa na redu je nova sezona. Pripreme su krenule, a kako je istaknuo sportski direktor ŽRK Osijeka Goran Crnov, trajat će šest tjedana: "Ono što trener Jasmin Mrkonja napravio prošle godine spada u rubriku vjerovali ili ne. Došao je čovjek i odradio je posao. Mi smo znali kakva je on trenerska veličina i kvaliteta, na to smo se odlučili i svaka čast mu na tome. Sada u novoj sezoni, stav Uprave i nekakav cilj igračica i svih nas je da budemo među 6 prvoplasiranih, a vjerujem da ćemo to i ostvariti. Dvije nove igračice su tu: igračica iz Splita Sara Sablić na poziciji lijevog vanjskog i Anđela Milas koja je bila godinu dana kod nas, sada će biti i registrirana na poziciji golmana, a vraća nam se i naša Lidija Bošnjak", rekao je Crnov.

img_20190111_115834.jpg Ponajbolja osječka rukometašica i reprezentativka Dora Lacković izrazila je zadovoljstvo učinjenim u prijelaznom roku, a potvrdila je pohod ekipe u novoj sezoni prema gornjem dijelu prvenstvene ljestvice: "Kapetanska uloga ostaje i dalje, ja ću se i dalje truditi dati sve se od sebe. Tu sam da prva ginem za ostale djevojke i kako sam i prošle godine. Nadam se da će one sve stati iza mene i da ćemo napraviti kvalitetan rezultat."