Sabo mora u zatvor

Sabo mora u zatvor

Foto: Cropix

Vrhovni sud potvrdio je presudu osječkoga Županijskog suda bivšemu vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi za dva slučaja podimićivanja zastupnika, ali je izmijenio napravomoćnu kaznu od 16 mjeseci zatvora u osam mjeseci zatvora i osam mjeseci uvjetno.

Sabo je u rujnu prošle godine nepravomoćno proglašen krivim za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića te je osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora.
Vrhovni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu, ali je kaznu djelomično izmijenio pa je Sabu osudio na osam mjeseci zatvora, a ostatak presude od osam mjeseci pretvara se u uvjetnu kaznu, rekao je glasnogovornik osječkoga Županijskog suda Miroslav Rožac.
Sabo nije želio komentirati presudu Vrhovnoga suda i Hinu je uputio na svojeg odvjetnika Antu Nobila, koji nije bio dostupan.
Uskok je Sabu teretio da je sredinom 2013., nakon neuspjelog konstituiranja vukovarskoga Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora "Borova" te dužnost predsjednice gradskog povjerenstva za europske integracije uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskome vijeću. Ona je snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz Uskoku.
Na teret mu se stavljalo i da je HDZ-ovu vijećniku Radivoju Đuriću ponudio za suprugu posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a za sina mjesto direktora Hrvatskoga radio Vukovara.