Šatvar: "Promenada" je skandal i afera

Šatvar: "Promenada" je skandal i afera Šatvar: "Promenada" je skandal i afera

Potpredsjednik HDSSB-a i osječki gradski vijećnik Karlo Šatvar prozvao gradonačelnika Ivana Vrkića da se hvali projektima, koje nije započeo niti realizirao, a da svoju promidžbu preko časopisa "Promenada" financira sredstvima gradskih javnih poduzeća.

Na konferenciji za novinare Šatvar je također prozvao osječku gradsku vlast zbog iznenadnog otkazivanja za danas sazvane sjednice Gradskog vijeća. Rekao je kako su osječki gradski vijećnici jučer obaviješteni da se sjednica odgađa, a na upite zbog čega, odgovoreno im je da je tako naložio gradonačelnik Vrkić. No, tvrdi Šatvar,  po neslužbenim informacijama, sjednica je odgođena  zbog nesuglasica oko prodaje zemljišta za izgradnju nogometnog kampa za potrebe NK Osijeka. Takav odnos prema vijećnicma smatra podcjenjivačkim, jer su na sjednici planirali prikazati rad Gradske uprave u protekle četiri godine, s obzirom da je, kako kaže, kroz Grad Osijek, kada se zbroje proračuni, prošlo oko 1,5 milijardu kuna.

Karlo Šatvar smatra kako se gradonačelnik Vrkić trudi prikazati u javnosti kako je dosta toga napravljeno, ali da se zapravo ne vidi ništa. Spomenuo je "Projekt Osijek" koji financira EU s 541 milijun kuna, a koji je kao i mnogo drugih, pripremila bivša gradsja uprava HDSSB-a i tadašnjega gradonačelnika Krešimira Bubala. Među Bubalove projekte Šatvar je uvrstio i obnovu Paviljona Gradski vrt i višestambenu zgradu na Jugu2, dok su zaslugom Hrvatskih cesta u posljednjih nekoliko godina u Osijeku izgrađeni kružni tokovi kod Višnjevca i dvorane Gradski vrt te nathodnik kod Stadionskog naselja. 

Šatvar također tvrdi kako ima saznanja da se promidžbeni časopis "Promenada", koji se ovih dana građanima dijeli u poštanskim sandučićima, u kojem se Vrkić hvali tim projektima, plaćen sredstvima gradskih javnih poduzeća, i to onih koja posluju s gubitkom, što drži skandaloznim primjerom financiranja predizborne kampanje sredstvima građana. Pozvao je i druge stranke do postave to pitanje gradonačelniku.

 

HDSSB, dopredsjednik Karlo Šatvar