Savjetovanje Putovima obrazovanja odraslih

Savjetovanje Putovima obrazovanja odraslih

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

U baranjskom mjestu Suzi počelo je trodnevno Savjetovanje o obrazovanju odraslih u organizaciji Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih. Teme od povezivanja obrazovanja s tržištem rada, programi obrazovanja odraslih, budućnost obrazovanja odraslih do stručnog usavršavanja učitelja.

Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih sa sjedištem u Osijeku jedina je udruga koja okuplja sve ustanove koje se bave obrazovanjem odraslih u Hrvatskoj a članice su pučka otvorena učilišta, privatne i državne škole, škole stranih jezika i druge ustanove koje se bave obrazovanjem odraslih. Cilj je udruge unaprijeđivanje cjeloživotnog učenja a posebno podizanje razine kvaliteta u organizaciji i realizaciji verificiranih programa u kojima se stječe javna isprava i kompetencija za rad kao i dobar temelj za nastavak školovanja na visokim školama i fakultetima kod nas i u inozemstvu, ističe predsjednica Zajednice Eržebet Tomić. 

Savjetovanje je prvi puta održava u Baranji, kako bi se, među ostalim, promovirao i turistički potencijal ovog dijela Hrvatske a pokrovitelj je skupa Osječko- baranjska županija. U radu sudjeluju i predstavnici resornih ministarstava i upravnih odjela, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje drugi.