Second hand tržnica za mlade

Second hand tržnica    za mlade

U sklopu projekta "Zemlja i mi" volonteri PRONI Centra  u subotu 27. studenog  od 11 do 13 sati organiziraju Second hand tržnicu za mlade kako bi promovirali kupovinu rabljene odjeće nasuprot modi koja svake godine nameće nove trendove.

"Bliže nam se božićni blagdani kada svi potrošimo malo više novca na darove te općenito trošimo više novaca na odjeću, hranu i dr. Stoga su se volonteri PRONI Centra dosjetili organizirati Second hand tržnicu na kojoj ćete moći zamijeniti ili prodati/kupiti odjevne predmete po vrlo pristupačnim cijenama", objašnjavaju iz Proni centra. Second hand tržnica održat će u dvorištu Strossmayerove ulice 130, a aktivnost je namijenjena mladima između 15 i 30 godina.
"Prvi dio događanja sastojat će se od pripreme i prezentacije odjevnih predmeta, uz kratko objašnjenje zašto nam je ova inicijativa važna. Održat će se drugi dio u kojem ćete imati priliku razmijeniti odnosno  prodati odjevne predmete i modne dodatke ( kape, šalovi, nakit i sl.) Nakon „službenog“ dijela second hand tržnice razgovarat će se o tome što svatko od nas može učiniti u svom svakodnevnom životu kako bi smanjili negativan utjecaj brze mode na okoliš", najavljuju organizatori i dodaju da će se, ako sudionici Second hand tržnice odobre, višak odjeće donirati Crvenom križu Osijek.
Za sudjelovanje na Second hand tržnici kao prodavač ili kupac, potrebno je ispuniti ovaj obrazac.
Ova se aktivnost provodi u sklopu projekta "Zemlja i mi" koji provodi PRONI Centar iz Osijeka. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti.