Sedam osoba ozlijeđeno na pružnom prijelazu u Privlaci

Sedam osoba ozlijeđeno na pružnom prijelazu u Privlaci

fotografija večernji.hr

Automobil - kombi u kojem je bilo 9 osoba podletio je pod putnički vlak broj 2803 koji se iz Vinkovaca kretao prema Privlaci jutros u 6 sati i 23 minute na željezničko-cestovnom prijelazu u Privlaci na pruzi Vinkovci – Gunja - državna granica, Željeznički promet ponovno je uspostavljen.

U udaru motornog vlaka koji prometuje na relaciji Vinkovci-Gunja i državna granica, na kombi vukovarske građevinske tvrtke Volko u kojemu je bilo devet osoba, nitko nije teže ozlijeđen. Od njih devet, sedmorica radnika zatražili su liječničku pomoć, a četvorici je ona i pružena u vinkovačkoj Županijskoj općoj bolnici. Željezničko-cestovni prijelaz na ulazu u Privlaku iz smjera Vinkovaca i Mirkovaca, obilježen je "Andrijinim križem" i znakom Stop, ali nema zvučnog signala niti branika iako je to vrlo prometna cesta. Putnički motorni vlak kretao se sporo zbog približavanja prijelazu i privlačkoj postaji pa je kombi udario i odbacio u kanal uz prugu i cestu gdje se okrenuo na bok. Privlačani koji stanuju blizu mjesta događaja kažu kako se čula škripa kočnica prije udara.

 privlaka-nesreca2.jpg  privlaka-nesreca3.jpg

Nakon prekida zbog nesreće, promet prugom ponovno je uspodtavljen oko 9 sati, doznajemo priopćenja Hrvatskih željeznica koje potpisuje v.d.ravnateljica Ureda Uprave HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić.

/fotografije 24 sata i RTL/