Šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga

Šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga

foto: Vesna Svalina

Grad Osijek domaćin je šestog međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga. Trodnevni simpozij ugostit će brojne znanstvenike glazbene pedagogije koji će se baviti središnjom temom "Glazba u školi- stanje i perspektive".

OD 11. do 13. travnja održat će se šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga. Organizator simpozija je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u suradnji s Odsjekom za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije u Puli, Odsjekom za novu glazbu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.

 

Ove godine u radu Simpozija sudjelovat će 140 glazbenih pedagoga, nastavnika, učitelja i studenata, od toga 65 aktivnih izlagača i voditelja glazbeno-pedagoških radionica. U Simpozij su uključeni znanstvenici iz različitih zemalja, njih čak 15 (Austrija, Engleska, Crna Gora, Francuska, Portugal,...)

 

Svečanost otvorenja održana je u Hotelu Osijek, dok se predavanja i radionice održavaju po sekcijama u prostorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Simpozij će biti zaključen u subotu, u 14 sati, a želja je da se radovi objave u Zborniku.