Sexy rublje i Brodolomke, otkazano Buđenje

Sexy rublje i Brodolomke, otkazano Buđenje Sexy rublje i Brodolomke, otkazano Buđenje
foto OLJK Marin Franov foto OLJK Marin Franov

foto: OLJK Marin Franov

Osječko ljeto kulture približava se završnici. Sinoć su odigrane dvije predstave - Sexy rublje i Brodolomke. Zbog nepredviđenih okolnosti otkazana je predstava Buđenje. . .

Dramedija – tako su glumci Vlasta i Igor Golub nazvali svoju predstavu "Sexy rublje", koju su sinoć odigrali u Barutani. Par, koji je u braku već 25 godina, odlazi na romantični vikend u hotel s pet zvjezdica, da "obnovi strasti". Predtava je puna obrata i realnih životnih situacija u kojima se mogu pronaći gotovo svi parovi u dugogodišnjim vezama. Kroz red smijeha, red ozbiljnosti, na površinu izlaze duboka tjeskoba, tuga zbog minulog vremena, nezadovoljstvo rutinom posla i obiteljskih odgovornosti, strah od smrti.

mfr_8036_resize.jpg

Na brutalan, a opet humorističan način o svakodnevnici i životu progovorila je i predstava Brodolomke. Tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu – klinici za odvikavanje od ovisnosti. Ovisnosti kao odgovora na život, kao posljedice puta kojeg su odabrale, ili možda čak bile prisiljene odabrati. Jer dok je alkoholizam kod muškaraca društveno prihvaćen i događa se najčešće na javnim mjestima, žene piju potajno, skrivajući se od očiju javnosti, a do alkoholizma uvijek dovodi nekakav drugi, dublji problem kojega nisu u stanju riješiti. Nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednost, jednostavnost i kompleksnost svakog ponaosob, najbolji su primjeri vrhunske izvedbene umjetnosti, u koju se gledatelj jednostavno mora zaljubiti. Što se osječkoj publici i dogodilo.

mfr_9029_resize.jpg

"Zbog nepredviđenih okolnosti, predstavu „Buđenje“ prisiljeni smo odgoditi za jesen", priopćili su danas organizatori Osječkog ljeta kulture. Povrat novca od ulaznica moguće je ostvariti u Galeriji Waldinger, u Fakultetskoj 7 u Tvrđi. Radno vrijeme Galerije je od utorka do nedjelje od 17 do 20 sati.

Fotografije: OLJK )Marin Franov)