Šimunovo u Lisinskom

Šimunovo      u      Lisinskom

Tradicionalno slavlje slavonske glazbe u Lisinskom, koncert Šime Jovanovca i njegovih prijatelja na redovitoj godišnjoj smotri u Zagrebu. Radio Osijek izravno će prenositi slavonsku glazbenu poslasticu iz hrvatskoga hrama glazbe.

Treba mi ruka tvojaŠta kog’ briga kako živimZajedno smo ostariliSlavonac sam, time se ponosim samo su neke od velikih Šiminih uspješnica kojima redovito oduševljava publiku koja ga vjerno prati u više od pola stoljeća dugoj karijeri. Njegove su pjesme toliko ušle u srce i dušu njegovih štovatelja da su postale evergreeni hrvatske glazbe. Predstavnik šokačkog slavonskoga melosa, plodan skladatelj koji je cijeli život vjeran tamburaškoj glazbi u kojoj je ostavio dubok trag, promovirajući pritom dragi mu rodni kraj.

Njegovi su albumi uvijek nastajali na temeljima narodnih vrela, uvijek uvažavajući, ali nikada ne popuštajući pred naletima raznoraznih “glazbenih novih valova”. Nastupio je, nastupa i često je nagrađivan na narodnim i tamburaškim festivalima, a iza njega su i mnogobrojne turneje diljem svijeta. Zbog svega navedenog nosi status umjetnika i odlikovan je za izuzetne doprinose u kulturi Ordenom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Koncert će početi u 19 sati i 30 minuta uz izravan prijenos na Radio Osijeku.

Gosti su Ivica Pepelko, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Trio Gušt, Vlado Bašić, Franjo Sarić, Ivan Šebalj, Marina TomaševićVlatka Kopić Tena, Mersa Miljković, Slavonske Lole, Zvona, Žeteoci, Folklorni ansambl Broda, Starotopoljani, Gundinčani, Vokalna skupina Art Voice. Humoristi voditelji su Damir Ćubi Mihanović, Davor Dretar Drele i Goran Ivanović Lac.