Skender: "Očekujem poletan, hrabar i neustrašiv Osijek"

Skender: "Očekujem poletan, hrabar i neustrašiv Osijek"

foto Krunoslav Inhof / HRT

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 29. kola HT Prve lige u sklopu kojega ekipa NK Osijeka već u petak u Gradskome vrtu od 18 sati dočekuje posljednjeplasirani Rudeš. Bit će to prva domaća utakmica trenera Dine Skendera.

Nakon dva gostovanja u samo tjedan dana novi trener NK Osijeka Dino Skender, uspio je iz Zaprešića i Splita u grad na Dravi donijeti 4 boda, a nakon samo četiri dana slijedi nova utakmica. U Gradski vrt stiže ekipa koja je na samom začelju prvenstvene ljestvice: "Ne očekujem uopće laku utakmicu i lakog protivnika, ali isto tako očekujem nas da ćemo se moći nositi s ekipom koja će se braniti", rekao je trener NK Osijeka Dino Skender kojemu će to biti prva domaća utakmica na klupi.

img_20190411_120230.jpg Na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči utakmice najavio je kako će u odnosu na prethodna dva gostovanja u domaću utakmicu ući puno ofenzivnije: "Moramo igrati i moramo kroz kontinuirani napad pritskati Rudeš tako da ćemo sigurno promijeniti nešto u odnosu na utakmicu u Splitu protiv Hajduka s tim da moram istaknuti da to ne znači da nisam bio zadovoljan s igrom onih koji su igrali u toj utakmici, a koji protiv Rudeša neće biti u prvom planu. To sigurno ne znači da oni nisu odradili dobro svoj posao, dapače jako sam zadovoljan sa svima njima, ali radi drukčijih taktičkih postavki morat ćemo nešto promijeniti", rekao je Dino Skender i dodao kako će i u ovoj utakmici igrati velik broj mladih igrača: "Sutra bi trebali opet izaći sa pet igrača iz B momčadi, igrača koji su svi redom, rekao bih Osječani, iz Škole nogometa. Tu mladost ćemo povezati s pet-šest najiskusnijih, najzrelijih igrača koji će nam donijeti određenu dozu kvalitete i iskustva. Očekujem protiv Rudeša jedan poletan Osijek, jedan hrabar Osijek i neustrašiv Osijek jer mislim da je i ova publika zaslužila da pokažemo na domaćem terenu određenu kvalitetu i hrabrost", završio je Skender.

Što se momčadi tiče, nedostajat će Ezekiel Henty koji je zbog ozljede završio sezonu, dok su svi ostali spremni. Nakon odrađene kazne zbog žutih kartona u sastav se vjerojatno vraća i Marin Pilj. Utakmica Osijeka i Rudeša igra se u petak na stadionu Gradski vrt od 18 sati.