Škola sigurne vožnje motociklima

Škola sigurne vožnje motociklima

Foto: PU osječko-baranjska

U nedjelju, 7. travnja od 10 do 18 sati na prostoru Sportsko-rekreativnog aerodroma „Čepin“ održat će se trening-škola sigurne i dobre vožnje motociklima, nakon koje slijedi natjecanje u spretnosti vožnje motociklom, a na kraju će se održati i moto defile osječkim ulicama.

Trening vožnje motociklima vodit će instruktori vožnje iz Policijske akademije. Uz policijske službenike motocikliste sudjeluju i predstavnici moto klubova s područja Osječko-baranjske županije i njihovi gosti.
Cijelu akciju policija provodi u sklopu preventivnog promoviranja sigurnog prometovanja motociklima, s ciljem podizanja sigurnosti i smanjenja stradavanja ljudi u cestovnom prometu.
Valja istaknuti da se u četvrtom tjednu mjeseca travnja – od 23. do 27. održava preventivno sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala. U tom razdoblju vozači mogu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled u Republici Hrvatskoj besplatno obaviti tehnički pregled motocikala. Pravo na besplatni tehnički pregled, međutim, nemaju vozači koji u razdoblju provođenja akcije moraju svoj motocikl podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu zbog produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije motocikla.