Školski sportski dan srednjih škola

Školski sportski dan srednjih škola Školski sportski dan srednjih škola
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Natjecanjima učenika u futsalu, odbojci, košarci i rukometu obilježava se Školski sportski dan srednjih škola. U osječkoj Športskoj dvorani Zrinjevcu 16 ekipa natječe se u 8 finalnih utakmica na gradskoj razini, a ekipe će svoje škole predstavljati na skorašnjem međužupanijskom natjecanju.

U organizaciji Školskog športskog saveza Grada Osijeka natjecanje se održava već 18. put, a svake godine kroz njega prođe oko 5.000 učenika iz 19 srednjih i 29 osnovnih škola. Predsjednik Školskog športskog saveza Grada Osijeka Dane Končar istaknuo je kako se djecu nastoji u sport uključiti već od vrtićke dobi: "Od najranije dobi ih nastojimo uključiti u klubove, a od prvih razreda i u školska sportska društva. Činimo to kroz brojne programe Grada Osijeka i Osječko - baranjske županije kako bi stekli zdrave navike, da prepoznaju sebe, steknu identitet. U današnje je vrijeme djecu teško animirati jer imaju brojne sadržaje koje ih odvlače iz dvorana tako da bi možda trebalo pojačati fond sati tjelesnoga odgoja kroz osnovnu i srednju školu", rekao je Končar i istaknuo kako je potrebno razvijati i rekreativni sport kojim bi se nastavili baviti i kao odrasli ljudi.

U sklopu programa obilježavanja Školskog sportskog dana bit će dodijeljena i priznanja najboljim pojedincima i momčadima. Krajem ožujka u Zrinjevcu će se održati i Školski sportski dan osnovnih škola, a time će završiti ciklus gradskih natjecanja za učenice i učenike s područja Osijeka.