Skuhajte fiš po receptu prvaka

Skuhajte fiš po  receptu prvaka Skuhajte fiš po  receptu prvaka

Osječka ekipa emisije "Dobro jutro, Hrvatska" doznala je kako pripremiti najbolji riblji paprikaš odnosno fiš koji se tradicionalno jede na Badnjak osobito širom Slavonije i Baranje. . .

Upute i recept je dao najbolji mogući majstor – Ante Dozan, aktulani državni prvak u u kuhanju fiša i to našoj kolegici s Radio Osijeka Ivi Fijali.

Fiš   (riblji paprikaš) za 4 osobe

Sastojci:

     2 kg šarana

     2 veće glavice luka

     3 žlice slatke paprike

     ½ žlice ljute paprike

     2 žlice soli

     1 dl soka od rajčice

     1 dl bijelog vina

Priprema:

Luk izrezati na krupnije komade i skuhati ga (oko 20 min). Nakon toga ga izmiksati. U kotlić staviti izmiksani luk , ribu i sok od rajčice. Vode dodati toliko da prekrije ribu, otprilike 2 prsta iznad ribe. Kada počne kuhati dodati ostale začine. Nakon 15 min kuhanja dodati bijelo vino.

Nakon 20 minuta probati i dodati još soli po potrebi.

Recept Ante Dozana, prvaka 20. hrvatskog natjecanja u kuhanju fiša, 2015.