Sl. Brod: Od dvoje novozaraženih jedna zdravstvena djelatnica

Sl. Brod: Od dvoje novozaraženih jedna zdravstvena djelatnica

Foto: HRT

Dvije su novozaražene osobe koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji od kojih je jedna zdravstvena djelatnica s blagim simptomima, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Ukupno je deset oboljelih, a u bolnici je njih dvoje.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić potvrdio je kako je žena prvi medicinski djelatnik s koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji te da nema zastoja u zdravstvenom sustavu. Otkrivena je prilikom kontrole pri dolasku na posao. Odmah je izdvojena. To je mlada, zdrava osoba, rekao je Samardžić i dodao da zbog blagih simptoma pacijentica liječenje nastavlja kod kuće. 
U tijeku je provedba epidemiološke obrade i izvidi kontakata novooboljele. Samardžić je izrazio nadu da je zbog ranog otkrivanja u tom slučaju znatno ograničeno i moguće širenje na druge kontakte.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković izvijestio je da su potvrdu za drugog novooboljelog pacijenta dobili jučer popodne. Riječ je o povratniku iz inozemstva koji je bio u samoizolaciji. Obrađeni su kontakti, dio je i s područja drugih županija o čemu su ih izvijestili. Sinoć je osoba hospitalizirana.
Prema podacima policije, u Brodsko-posavskoj županiji u samoizolaciji je 1091 osoba. Poslijednja 24 sata policija nije zabilježila kršenje mjera samoizolacije.