Slagalica dodijelila nagrade Johann Kohlhoffer za 2017.

Slagalica dodijelila nagrade Johann Kohlhoffer za 2017. Slagalica dodijelila nagrade Johann Kohlhoffer za 2017.
upraviteljica Zaklade Slagalice Branka Kaselj  upraviteljica Zaklade Slagalice Branka Kaselj
Ivan Zadravec, Zadravec d.o.o. iz Branjinog Vrha Ivan Zadravec, Zadravec d.o.o. iz Branjinog Vrha
Vlado Brajko, Brajko prijevoz iz Piškorevaca Vlado Brajko, Brajko prijevoz iz Piškorevaca

foto M.Kralj/HRT

Osječka Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica šesti je puta dodijelila nagrade za filatrope tvrtki i obrtu koji su prošle godine podržali neprofitne organizacije ili akcije na području Slavonije i Baranje. Dobitnici su tvrtka Zadravec iz Branjinog Vrha i obrt Brajko prijevoz iz Piškorevaca.

Udruge koje su ih nominirale istaknule su njihovu potporu u humanitarnim i drugim akcijama te pomoć vjerskim ili sportskim organizacijama, donacije bolesnima ili projektima mladih u svojoj zajednici . Upraviteljica Zaklade Slagalice Branka Kaselj istaknula je širinu i kontinuitet davanja koje imaju dobitnici koji ne pomažu samo humanitarne akcije i svrhe već su usmjereni i na ulaganje u razvoj zajednice u kojoj žive. Dodjelom nagrade želimo prenijeti poruku: Neka dobro ne ostane skriveno!- rekla je Branka Kaselj.

Zaklada dodjeljuje nagradu Johann Kohlhoffer od 2013. obrtima i tvrtkama koje na najdjelotvorniji način podržavaju neprofitne organizacije ili organizacije od općeg dobra i interesa. Nagrada nosi ime osječkog gostioničara koji je 1782. godine cijeli svoj imetak ostavio za izgradnju sirotišta u Osijeku. Svojim j epostupkom potaknuo osječkog kožara Josefa Huttlera i prosvjetara Cristiana Monspergera da slijede njegov primjer čime je osnovana prva zaklada u Osijeku. Zahvaljujući velikom trudu Josipa Jurja Strossmayera novcem iz te zaklade izgrađeno je sirotište i prva Zemaljska bolnica u Osijeku. /iz materijala Slagalice/     

Ivan Zadravec (Zadrevec d.o.o.), Vlado Brajko (Brajko prijevoz), Branka Kaselj (Slagalica)