Slavonac opet ministar gospodarstva?

Slavonac opet ministar gospodarstva?

Mediji javljaju kako su potvrđena prva tri ministra u Vladi Tihomira Oreškovića iz kvote koju daje Most nezavisnih lista. Među njima je načelnik općine Tompojevci Tomislav Panenić, koji bi trebao preuzeti ministarstvo gospodarstva. Vijest je u međuvremenu glasnogovornik Mosta demantirao.

Sektor poljoprivrede, prema izboru mandatara Oreškovića, preuzima bivši dekan zagrebačkog Agronomskog fakulteta Davor Romić, a novi ministar zaštite okoliša je, kako pišu Večernji i Novi list, izvanredni profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zadranin Slaven Dobrović.
Most je ponudio kandidate i za ministarstvo unutarnjih poslova, pravosuđa te uprave, s kojima se treba suglasiti Domoljubna koalicija, a izbor je u rukama mandatara.
Vijest da je mandatar Tihomir Orešković potvrdio tri ministra koja je predložio Most, demantirali su glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja i izvor blizak mandataru. "Ništa nije gotovo niti je usuglašeno, niti smo razgovarali. Evo, gospodin Orešković tek se vratio iz Kitzbühela", izjavio je Grmoja za Hinu. "Znači sve što se pojavilo u medijima nije točno, pojavljivala su se različita imena u posljednje vrijeme, jer u biti ništa nije gotovo i taj proces je u tijeku, i razgovora i usuglašavanja", poručio je Grmoja. Izvor blizak mandataru ističe da je "očito počelo razdoblje puštanja balona"  jer "konačna odluka naprosto nije donesena".
Ukupno je Oreškoviću za 20 ministarstava predloženo 60 kandidata s kojima on vodi razgovore, no javno se nije očitovao ni o jednom od njih.
Prema najavama predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera, mandatar Tihomir Orešković svoju će vladu i njezin program predstaviti u petak, 22. siječnja.