Slavonija i Baranja bilježe sve veći broj gostiju

Slavonija i Baranja bilježe sve veći broj gostiju Slavonija i Baranja bilježe sve veći broj gostiju

fotografije Ksenija Zelenić

U posljednjih nekoliko godina, turizam Slavonije i Baranje bilježi uspjehe - povećan je broj gostiju, a stranci posebice otkrivaju Baranju, seoski turizam, Kopački rit i mirise vinskih podruma .

Čulo se i danas na sjednici Savjeta za razvoj kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije, održanoj u Lugu u Baranji. Kako se članovi Savjeti sastaju u različitim sjedištima, prikupljaju se i informacije koje upućuju na to što treba posebno unaprijediti, istaknula je pročelnica Odjela za kontinentalni turizam Županije, Tatjana Rot. Savjet je savjetodavno tijelo županu Ivanu Anušiću, koji bi kroz različite programe i lobiranja, usvojio i ukazao na potrebe  Obiteljskih gospodarstava, malih hotelijera, ali i velikih, koji su u stanju primiti veliki broj gostiju. Poznati lokaliteti, Kopački rit, vinski podrumi, Đakovačka ergela, Katedrala, vinogorja Slavonije i Baranje, veliki su aduti u daljnjem povećaju broja gostiju.

Ono što posebno raduje i za što se hotelijeri, ugostitelji i drugi turistički djelatnici s ovoga područja pripremaju su poznati Dani turizma koji će se prvi puta u listopadu održati u Osijeku.Bit će to prigoda za poruku svim budućim gostima koji namjeravaju doći na ovo područje kako uz kulturne sadržaje, gastronomiju i vina, mogu biti sigurni u gostoljubivost domaćina.