„Slavonija u srcu“ i na fotografijama

„Slavonija u srcu“ i na fotografijama

Jedan od sto najboljih u Osijeku

U Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku večeras će u 18,00 sati biti otvorena izložba stotinu najboljih fotografija Osijeka prijavljenih na internetski natječaj „Slavonija u srcu“ koji su organizirali Hrvatsko društvo kulturnog turizma te udruge Zebrica i Lima.

10003155_520420414746321_914436113_n.jpg
U Hrvatskom domu u Đakovu jučer je otvorena izložba stotinu najboljih fotografija prijavljenih na internetski natječaj „Slavonija u srcu“ na koji su pozvali Hrvatsko društvo kulturnog turizma te udruge Zebrica i Lima. Od večeras će stotinu najboljih fotografija svog grada moći vidjeti Osječani i Brođani.„Zanima te kako izgledaju slavonske znamenitosti Osijeka, Đakova i Slavonskog Broda provučene kroz Instagram filtere? I nas!“ – glasio je poziv projekta Insta ART Izazova, a fotografije su se primale tijekom veljače. „Insta Art Izazov je projekt kojeg je pokrenula Udruga Zebrica u svrhu promocije grada Slavonskog Broda kroz filtere Instagrama. Zahvaljujući uspjehu prvog Izazova, u suradnji s udrugama Lima i CroCulTour te predstavnicima vlasti grada Đakova,Turističkom zajednicom grada Đakova te Županijskom komorom Osijek, priča o Insta ART Izazovu se širi kao oblik promocije grada putem kulturnog turizma,“ kaže Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma. 

akovo-lajkovi.jpgStručni žiri za svaki od tri grada imao je zadaću izabrati tri najbolje fotografije čiji će autori dobiti nagradu sponzora, a posebnu nagradu publike osvajaju fotografije iz kruga stotinu najboljih koje su dobile najviše „lajkova“.

U đakovačkom dijelu natjecanja sudjelovalo je 36 autora s prijavljenih 398 fotografija. A prema mišljenju žirija (Martina Marić i Mirna Marić, profesionalne fotografkinje, i Robert Francem, profesor hrvatskog jezika) prvo je mjesto pripalo Danku Koćišu.

 


Za #SlavonskiBrod prijavljene su 453 fotografije koje potpisuje 57 autora, a prema mišljenju Ivanke Bunčić iz Muzeja Brodskog Posavlja, Dajane Džakula iz Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda te Krešimira Alinjaka, profesionalnog fotografa najbolju je snimila Edita Kolovrat.

insta-edita20.jpg
Nagrađena fotografija Edite Kolovrat #Slavonski Brod


„100 najboljih“ fotografija Slavonskog Broda bit će izloženo u Spomen domu Dragutina Tadijanovića, a izložba, kao i proglašenje pobjednika ovog dijela natječaja bit će u petak, 28. ožujka u 19 sati. Istoga dana, sat vremena ranije u Galeriji likovnih umjetnosti otvara se izložba 100 najboljih osječkih fotografija za koje su se natjecala 72 autora s 636 uradaka. Profesionalni fotograf Marin Franov, predsjednica CroCulToura Jesenka Ricl i ravnateljica GLUO Leonilda Conti Ribič najboljom su ocijenili fotografiju koju je potpisala anicho1 (Anita Čorak Šimić).

insta-anicho1.jpg

Nagrađena fotografija Anite Čorak Šimić #Osijek