Slavonsko sijelo STD Paje Kolarića

Slavonsko sijelo STD Paje Kolarića

Slavonsko sijelo ove će se godine održati 23. veljače. Tradicionalna manifestacija koju organizira Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić i ove se godine održava u Studenskom centru u Osijeku s početkom u 20 sati.

Goste će zabavljati TS Ravnica, Viktorija Kulišić Đenka i TS Zlatne žice. Ulaznice se mogu nabaviti i rezervirati u prostorima društva ili na mail adresu pajo.kolaric@gmail.com, odnosno na facebook stranici Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić.

Sredstva prikupljena prodajom ulaznica zapravo su dobrotvorni prilog koji omogućava normalno funkcioniranje ovog velikog društva i kulturne institucije koja u Osijeku djeluje od 1954. godine.
Organiziran je izbor najljepše dječje, ženske i muške narodne nošnje, te bogata tombola. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da za ovu večer pjesme, plesa i druženja pripreme korpe s hranom i pićem, te svoje stolove ukrase najboljim domaćim proizvodima.

Šokačkom pjesmom predstavit će se juniorski tamburaški orkestar STD Paje Kolarića.

Slavonsko sijelo je prepoznato kao večer očuvanja hrvatske narodne baštine, tamburaške pjesme, raskoši i bogatstva narodnih nošnji, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije.