Smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta"

Smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta"

Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci već sedmu godinu zaredom povodom obilježavanja 29. travnja, Međunarodnog dana plesa, organiziraju Smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta".

Smotra će se, kao i prošle godine, zbog sigurnosti sudionika u pandemiji koronavirusa održati virtualno na internetskoj stranici https://veseliritampokreta.weebly.com/. Rok za slanje uradaka je 23. travnja 2021. godine do 23.59 sati.
Mažoretkinje grada Valpova "Veseli ritam pokreta" pokrenule su s ciljem isticanja plesa kao umjetničkog izričaja i razvoja motoričkih funkcija te kondicije, kreativnosti i sklada pokreta. Prva plesna smotra „Veseli ritam pokreta“ održana je 29. travnja 2015. godine. Na pozornici postavljenoj na središnjem valpovačkom trgu svoje je plesno umijeće tada pokazalo oko 160 plesača različitog uzrasta s ukupno 17 različitih koreografija. Od 2016. godine smotra je obogaćena likovnom izložbom na temu pokret, ples. Povodom održavanja 3. plesne smotre u Valpovu 2017. godine, Osnovna škola Ladimirevci i Mažoretkinje grada Valpova pokrenuli su i prvi likovni natječaj „Veseli ritam pokreta“ za sve učenike osnovnih škola Osječko-baranjske županije. Smotra je iz godine u godinu privlačila sve veći broj sudionika i budući da su sudionici plesne smotre i likovnih radova pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, ona 2019. godine izlazi iz okvira slavonskih županija i dostiže državnu razinu.
Prošle, 2020. godine stigle su 23 koreografije te 258 likovnih radova učenika od 41 mentora iz 23 odgojno-obrazovne ustanove Republike Hrvatske.
Smotra će se i ove godine održati virtualno. Na internetskoj stranici https://veseliritampokreta2.weebly.com/ bit će postavljene plesne videosnimke i fotografije likovnih radova. Tako će na jednome mjestu biti objedinjena oba područja smotre. Povjerenstvo će nakon isteka roka za prijavu pregledati sve pristigle likovne radove i odlučiti o onima koji će biti nagrađeni. Rezultati će biti javno objavljeni na sam Međunarodni dan plesa, 29. travnja na mrežnim stranicama http://os-ladimirevci.skole.hr/ i na već navedenoj stranici ovogodišnje smotre.
VAŽNA NAPOMENA: Mentori su prije slanja prijave dužni prikupiti Suglasnost roditelja/zakonskog skrbnika svakog sudionika. Slanjem prijave potvrđujete da imate prikupljene Suglasnosti. Podaci o sudionicima koristit će se u svrhu sudjelovanja na smotri, obavijesti o rezultatima, virtualne izložbe učeničkih radova, objave u medijima i promotivne svrhe.
Svi prijavljeni plesni i likovni mentori dobit će zahvalnicu za sudjelovanje na Smotri.

NAČIN PRIJAVE

PLESNA SMOTRA:
1. Objaviti video plesne koreografije djece vrtićke dobi, učenika od 1. do 8. razreda osnovnih škola ili članova plesnih udruga na platformi YouTube;
2. Poslati poveznicu na objavljeni video na sljedeći e-mail: veseli.ritam.pokreta@gmail.com;
3. Uz poveznicu je potrebno poslati sljedeće podatke: razred i naziv škole ili naziv plesne udruge/skupine, ime i prezime mentora, adresa škole ili plesne udruge, kontakt telefonski broj i naziv skladbe uz koju se koreografija izvodi.
LIKOVNI NATJEČAJ:
1. Poslati fotografiju ili sken likovnog rada koji je dijete naslikalo na sljedeći e-mail: veseli.ritam.pokreta@gmail.com;
2. Uz fotografiju/sken potrebno je poslati i sljedeće podatke: ime i prezime djeteta, razred, ime i prezime mentora, adresa škole i kontakt telefonski broj;
3. Pri stvaranju likovnog rada treba se slijediti tema "Ples, radost, zdravlje", likovna područja su crtanje, slikanje i grafika, a likovna tehnička sredstva su po izboru.

Smotra se održava pod pokroviteljstvom Grada Valpova, Turističke zajednice Grada Valpova, Mjesnog odbora Valpovo i Osječko-baranjske županije.