Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera

Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera

fotografija iz poziva organizatora

Dvadeset i druga po redu Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održat će se u četvrtak i petak, 13. i 14. prosinca, na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Sveučilišnom kampusu, s početkom u 10 sati.

smotra-sveucilista-plakat.jpgNa Smotri će se ponajprije maturantima, budućim studentima, ali i sadašnjima, ove godine predstaviti 12 fakulteta i četiri odjela, ali i druge sastavnice Sveučilišta kao što su Gradska i sveučilišna knjižnica, studentski centri u Osijeku i Slavonskom Brodu, Studentski zbor i studentske udruge te Regionalni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Program će početi u 11 sati, a izložbeni su prostori na Fakultetu otvoreni  od 12 do 18 sati. Novost u ovogodišnjem programu Smotre jest predstavljanje područja znanosti i umjetnosti kroz predavanja i radionice pojedinih sastavnica Sveučilišta prema utvrđenom rasporedu dostupnom na sveučilišnim mrežnim stranicama. Prvoga dana Smotre održat će se motivacijska obraćanja, pa će tako zainteresirani imati priliku poslušati zanimljiva predavanja koja će im pomoći u donošenju odluka vezanih uz odabir ili nastavak studija. Vjerujemo kako će interes biti golem posebice za predavanje “Kreiraj svoju budućnost u Hrvatskoj”, koje će u četvrtak održati direktor razvoja Rimac automobila Matija Gracin, mag. ing. el. techn., dok će izv. prof. dr. sc. Krešimir Purgar s Akademije za umjetnost i kulturu, govoriti o temi “Humanizam – trajna vrijednost za vrijeme koje dolazi”.

Cilj je manifestacije učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane pravodobno obavijestiti o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, o sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja od posebnog značaja za brucoše.
Na Smotri će se predstaviti Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Strojarski fakultet, Akademija za umjetnost i kulturu te odjeli za biologiju, fiziku, kemiju i matematiku