Smrt na obilaznici Petrijevaca

Smrt na obilaznici Petrijevaca

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijeka jučer i danas gasili su požar na Staroj Dravi kod Bilja, a izvlačili su i tijelo poginule osobe ispod osobnog automobila na cesti Osijek-Petrijevci.

Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka primilo je u nedjelju ujutro, oko 6,30 sati dojavu da se dogodila prometna nesreća. Na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci u utvrdili da se osoba nalazi ispod osobnog vozila te su s pomoću pnemutaskih jastuka za podizanje tereta oslobodili pristup unesrećenoj osobi.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći utvrdili su da je osoba smrtno stradala.

pozar-bilje-23032019-1.jpg

Dan ranije, u subotu oko podneva vatrogasci su primili dojavu o požaru, odnosno da je potrebna pomoć DVD-u Bilje u gašenju nastalog požara. Na intervenciju upućene 2 vatrogasne cisterne i 4 vatrogasca.

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli su požar posječenih stabala i granja dužine 20 metara, širine 5 metara i visine oko 3 metra. Gašenju su pristupili pomoću prijenosnog monitora, a po dolasku druge cisterne gasili su i monitorom sa vozila. Nastavak gašenja vršili C mlazevima sa prodornom vodom. Po završetku gašenja požarište predali DVD-u Bilje na dogašivanje nastalog požara.