Socijalni program "Zaželi" nastavlja se i u sljedećoj fazi

Socijalni program "Zaželi" nastavlja se i u sljedećoj fazi Socijalni program "Zaželi" nastavlja se i u sljedećoj fazi

Nastavlja se program zapošljavanja žena Zaželi sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda kojemu je svrha zaposliti pripadnice teže zapošljivih skupina društva, a istodobno omogućiti sigurniju starost ljudima u potrebi. Novi ugovori s jedinicama lokalne samouprave potpisani su u Osijeku

Program zapošljavanja žena Zaželi pokazao se u prvoj fazi kao pun pogodak. U početku je bilo planirano alocirati 300 milijuna kuna, a sada smo u drugoj fazi došli do iznosa od mililjardu i 800 milijuna, rekao je u Osijeku predajući ugovore Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

U tijeku je druga faza programa Zaželi, a s novih 18 ugovora jedinice lokalne samouprave i nevladine udruge s područja pet slavonskih županija imat će na raspolaganju 25 milijuna kuna. Ugovore je zajedno s ministrom Aladrovićem potpisao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. 

U sljedećem višegodišnjem financijskom okviru također planiramo osiguarati sredstva za ovaj program jer on u sebi sadrži tri prioritetna cilja Europskog socijalnog fonda - zapošljavanje, socijalnu uključenost i obrazovanje, rekao je ministar.

Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić istaknuo je da je prva faza programa Zaželi završena i da je sve spremno za provedbu druge faze, a punu potporu u daljnjoj suradnji obećao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. 

Ministar Josip Aladrović