Sokolović i CABAres CABArei ponovno u Osijeku

Sokolović i CABAres CABArei ponovno u Osijeku

Nakon rasprodane predstave "CABAres CABArei" 12. prosinca, a zbog velikog zanimanja publike, Zijah Sokolović se vraća se u kino Urania. Kazališnu će monodramu ponovno izvesti 18. siječnja 2018. u 20 sati.

Sokolović je "CABAres, CABArei" premijerno izveo 28. siječnja 1993. u bečkom Interkul teatru, pa će osječka izvedba biti i svojevrsno obilježavanje jubilarnih 25 godina uspješnog i neprekidnog izvođenja te predstave.
"Majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom i pokretom, Zijah gledatelje vodi od neobuzdanog smijeha do ledene užasnosti, poigrava se osjećajima i promišljanjima publike do granice izdržljivosti, međusobnim ispreplitanjem dvije velike, svakom pojedincu bitne teme – ljubavi i smrti. Njegove mimikrijske vragolije, tjelesne i glasovne varijacije na temu institucija braka i države, karikiranje moralnih vrijednosti, bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i svakovremeno podsjećanje za življenjem danas, namjesto sutra izazivaju naizmjenične salve smijeha, spontane aplauze tijekom izvedbe i potpuno zaslužene ovacije publike na njezinom kraj", zapisano je u pozivu iz kina Urania.
cabares-ludi-zijah.jpg
Ulaznice po cijeni od 80 kn mogu se rezervirati mailom na adrese: info@kinematografi-osijek.hr ili ulaznice@kinematografi-osijek.hr, telefonski, na broj Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.