Solidarnost na djelu

Solidarnost      na      djelu

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek poziva građane da se odazovu na akciju "Solidarnost na djelu" koju će obilježiti u subotu, 12. listopada od 10 do 12 sati na Trgu Slobode i pomognu u prikupljanju financijskih sredstava za potrebite.

Za sve posjetitelje tom će prigodom volonteri osječkog Crvenog križa na info štandu i radionicama pružanja prve pomoći predstaviti programske aktivnosti Crvenog križa, a svi posjetitelji imat će priliku i prekontrolirati svoje zdravlje u akciji mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi.
Ovogodišnja, 47. sabirna akcija "Solidarnost na djelu" kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa provodi se pod sloganom "Ne dvoji, za drugog izdvoji". Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske sa svrhom ublažavanja siromaštva i socijalne isključenosti.
Financijska sredstva tog se dana prikupljaju novčanim prilogom građana u zamjenu za bonove solidarnosti u vrijednosti od pet i jedne kune. Sve zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu se do 30. studenog 2019. uključiti uplatom na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Osijek otvorenog za potrebe akcije "Solidarnost na djelu 2019: IBAN: HR8223600001502620947, MODEL: 00, Poziv na broj: 47, OPIS PLAĆANJA: Solidarnost na djelu 2019.
Hrvatski Crveni križ prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a akcija Solidarnost na djelu samo je jedna od akcija kojom se želi podsjetiti sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.