S.O.S. provocira igrom "Mizantrop i ja"

S.O.S. provocira igrom "Mizantrop i ja"

Provokativnom igrom „Mizantrop i ja“ u petak, 16. veljače, u Studentskom centru s početkom u 19 sati započinje nova kazališna sezona Scene osječkih studenata. Ulaz na predstavu je besplatan .

Ovo je peta sezona S.O.S.-a, projekta u kojem se izvode samo najbolje predstave studenata Umjetničke akademije u Osijeku, a u organizaciji im pomažu studenti Odjela za kulturologiju, smjer Kulturalni menadžment.
O predstavi
"Često su drugi ljudi toliko u krivu, a toliko tvrdoglavi da neće to priznati, zar ne? Naravno, ja sam (gotovo) uvijek u pravu.
U svakom se čovjeku krije i ohol, zavidan, licemjeran čovjek, u svakom leži i zrnce mizantropije. A u našem kabaretu ovoj činjenici pristupamo otvoreno, priznajemo ju vesela srca i želimo tri stvari: da vas zabave akteri na sceni, da prepoznate tragove onoga što vidite u sebi i da se tome nasmijete i kažete: U redu je. Ipak smo svi samo – ljudi, a to ne bi bili bez svojih mana.
Provokacija znači poticaj na mišljenje, na reakciju, na stav. Ljutite se na ono što smatrate lošim, smijte se onome što vas zabavlja. Sve osim ravnodušnosti smatram uspjehom. Osim onog što osjećamo, kabaret se igra i sa „stečenim odnosima znanja publike“ (Jürgen Henningsen) i ostavlja mogućnost da je svijet puno kompleksnije mjesto, a ujedno tako jednostavno, nego što nam naše usko znanje o svijetu i ljudima dopušta vidjeti.
Tko zna, nakon Mizantropije, možda vas i mržnja mine", stoji u pozivnici.
scena-osjeckih-studenata-kraj-predstave.jpg

Predstava Mizantrop i ja SOS