Sportaši Osječko-baranjske županije kod župana Ivana Anušića

Sportaši Osječko-baranjske županije kod župana Ivana Anušića Sportaši Osječko-baranjske županije kod župana Ivana Anušića
foto Krunoslav Inhof / HRT foto Krunoslav Inhof / HRT
foto Krunoslav Inhof / HRT foto Krunoslav Inhof / HRT
foto Krunoslav Inhof / HRT foto Krunoslav Inhof / HRT
foto Krunoslav Inhof / HRT foto Krunoslav Inhof / HRT

foto Krunoslav Inhof / HRT

Predstavnike klubova nositelja kvalitete sporta, vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije, predstavnike školskih sportskih društava i predstavnike sveučilišnog sporta, osvajače medalja na državnim prvenstvima s područja Osječko-baranjske županije primio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Tom je prigodom istaknuo kako će u budućnosti raditi na sustavnom i planskom stvaranju sportaša jer je sport način života i odgoja kojim nastaju kvalitetniji ljudi: "Sport se u Hrvatskoj, pa tako i u Osječko - baranjskoj županiji jednostavno dešava i egzistira. Uglavnom su to rezultati pojedinaca kojima je obitelj najveća potpora. I financijska i moralna i svaka. Upravo ćemo iz tih razloga početi raditi na sustavnom stvaranju vrhunskih, rekreativnih i drugih sportaša. Razlog je što ćemo, ako sport implementiramo na vrijeme, od najranije dobi, od tih ljudi zasigurno imati kvalitetne ljude. Sport ne znači samo odigrati ili pogledati utakmicu, šutnuti loptu nego je način odgoja, način života. Mladi ljudi, ako na vrijeme krenu u sport, čak i ako zakaže obitelj, društvo i škola, sport može jako puno pomoći i izvesti te mlade ljude na pravi put. Zato je bitno djecu od najmlađe dobi upućivati u sport, ali ne samo načelno i riječima, nego im moramo stvoriti uvjete da se svi mogu baviti sportom. Tu ćemo si dati truda i sustavno, planski strateški pomagati, a ne individualno", – rekao je župan Anušić te uručio priznanja sportašima koji su ove godine postigli posebno zapažene rezultate.

Osim što im je čestitao na rezultatima, župan Anušić je sportašima poželio puno uspjeha u daljnjim aktivnostima. U ime sportaša županu je zahvalio gimnastičar Robert Seligman.

Župan Anušić primio sportaše