Spremni za veliku povorku na pokladni utorak?

Spremni za veliku povorku na pokladni utorak?

Osječki karneval i ove je godine u rukama neformalnog Saveza udruga Šibica - organizirali su osječki kreativni kaos i poziva i velike i male da svojom pozitivom i kreativnom energijom ispune svaku poru programa koji su osmislili do 13. veljače.

"Stiglo je i to vrijeme u godini kada je nekako opravdano, pa čak i „normalno“🙊, poželjno, pokazati tu svoju „nenormalnu“, luckastu stranu. Ovim putem, pozivamo sve vas i velike i male da svojom pozitivnom i kreativnom energijom ispunite svaku poru programa koji smo osmislili za predstojeći nam tjedan💖", stoji u najavi Osječkog karnevala na Facebook stranici.
Od ponedjeljka, 5. veljače pa sve do Pokladnog utorka 13. veljače, organizirane su kreativne radionice i vesela druženja slobodna za sve.

Program

🔶️ Od ponedjeljka do petka (05.– 09.02.) od 15,00 do 21,00 sat u prostoru udruge Slama (Tvrđa, Kamila Firingera 3): kreativne radionice šivanja i izradi maski i kostima, zvečki, radionice plesa, kuhanja, pečenja kolača i krofni. 
- voditelji radionica su umjetnici Valentina Grubačević, Slađana Zubić, Jasna Komendanović, Mira Sekereš i Nikola Faller, ali i svaki zainteresirani građanin, roditelj, baka/djed, koji zna i ima volje šivati, kreativno se izražavati. "Sav alat i šivaće mašine te većina materijala za izradu kostima je kod nas, no ako imate neke vama nepotrebne materijale, stare tkanine, kartone, slobodno ih ponesite jer zajedno ćemo ih sigurno pametno i kreativno reciklirati. Prostor u kojemu će se raditi će biti grijan, tako da ovaj put ➡️ nema zime", poručuju organizatori.
🔶️ Petak, 09. veljače u 8 sati: susret s gradonačelnikom i preuzimanje Grada
🔶️ Subota, 10. veljače, oko 21 sat: okupljanje u prostoru udruge Slama, maskiranje i polazak u noćni obilazak Tvrđe 
🔶 ️Nedjelja, 11. veljače od 16,00 do 20,00: Plesni studio Shine organizira dječji "Otkačeno plesni maskenbal" (Dom željezničara, u Radićevoj 15)
🔶 ️Ponedjeljak, 12. veljače prikupljanje snaga za glavnu povorku u utorak (iako je pravljenje i dorađivanje kostima i dalje moguće u prostorima Slame)
🔶️ Utorak, 13. veljače oko 16,30 – okupljanje karnevalske povorke kod Pješačkog mosta i zajednički odlazak na mjesto spaljivanja slamnate beštije.
Uz udrugu Slama u neformalni Savez udruga Šibica uključeni su Plesni studio Shine, Udruga PLANTaža i Udruga KultAkt.

Karneval radionice

Povorka za pokladni utorak