Srb: Tko stoji iza štetnog ugovora?

Srb: Tko stoji iza štetnog ugovora?

Dobro je što je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić zatražio istraživanje okolnosti potpisivanja ugovora o zbrinjavanju otpada u istočnoj Slavoniji no s tim se debelo kasni - kaže predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Podsjetimo, na jučerašnjoj konferenici za novinare gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić rekao je kako postoje brojne okolnosti koje upućuju na protuzakonitosti u sklapanju ugovora javne ustanove Zbrinjavanje otpada istočne Slavonije s austrijskim tvrtkama "Strabag" i "Saubermacher" o izgradnji regionalnog odlagališta otpada, zbog čega bi cijeli proces mogao biti proglašen ništavnim, a pokreno je i istraživanje potpisivnja toga ugovora.

Na današnjoj je konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Danijel Srb istaknuo kako je to iznimno dobar potez gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića, ali i dodao kako se nije se trebalo čekati do trenutka kada se gubi prvostupanjska presuda. Predsjednik HSP-a Danijel Srb upitao se, među ostalim, ima li vremena za provođenje takvih aktvinosti i nisu li ljudi koji stoje iza potpisivanja toga ugovvora upravo iz vladajuće koalicije.

Danijel Srb se osvrnuo i na prikupljanje potpisa kojim se poziva na referendum o promjeni Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, a koji se odnosi na uporabu jezika i pisma nacionalnij manjina, te pozvao sve članove i simpatizere HSP-a na potpisivanje inicijative za referendum kako bi se on i održao