Srijemski pjenušavi doručak u Iloku

Srijemski   pjenušavi doručak   u  Iloku Srijemski   pjenušavi doručak   u  Iloku
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas
Foto: HRT/Mirta Milas Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Nakon dva uspješna "bregovita" pjenušava doručka u Zagorju i na Plešivici, treći se doručak održava u srijemskom vinogorju, u najistočnijem vinogradu Hrvatske, u vinariji Papak .

Njegov je cilj okupiti vinare – proizvođače pjenušaca, njihove stare i nove kupce te ljubitelje pjenušaca – na naobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete. Dio je to programa Dunav art Festivala.

"U stvari je ova manifestacija vezana uz Salon pjenušavih vina koji je u siječnju 2020. godine u Zagrebu organiziran po četvrti put. Došli smo na ideju da promoviramo odredišta gdje ti naši pjenušcu nastaju. Krenuli smo od Zagorja, preko Plešivice i došli do istoka Hrvatske, što nas iznimno veseli. Ovaj je događaj zamišljen kao doručak, kako bi se pokazalo kako su pjenušci lagana i osvježavajuća pića ljeti. Inače, stručnjaci smatraju kako je ujutro, prije doručka, najbolje kušati vino, no to tvrde oni koji se time bave. Mi ovdje uživamo, slušamo glazbu i predstavljamo pet iločkih vinara- Buhača, Čobankovića, Papka, Zeleniku i vinariju Iločki podrumi. Do 13 se sati piju pjenušci, a od 13,00 svaki će od navedenih vinara premijerno predstaviti jedno svoje mirno vino. Ovaj posebni iločki doručak završit će u 14 sati, nakon čega se gostima pruža mogućnost da razgledaju Srijem te ga upoznaju kao prekrasno turističko odredište. Izbor je na njima samima", istaknula je uime organizatora Marija Vukelić, direkotrica Salona pjenušavih vina.