SSSH i HDSSB: Isti ciljevi u poljoprivredi

SSSH i HDSSB: Isti ciljevi u poljoprivredi

U predizbornoj platformi "Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi" SSSH je zatražio razgovor sa svim strankama i koalicijama koje bi mogle sudjelovati u novoizabranoj vlasti, a nakon HDZ-a pozivu se odazvao i HDSSB.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel rekao je novinarima da su konstruktivno razgovarali pretežno o poljoprivredi, koja je ključna grana Slavonije i Baranje. "Naš prvi zahtjev od budućih vladajućih je reindustralizacija prehrambene, građevinske, poljoprivredne i drugih grana, čime bi se napokon ujedinile 'zelena i plava Hrvatska', i u turizmu promovirali domaći, a ne uvozni proizvodi", rekao je Novosel.
Jedan ključnih zahtjeva sindikata je povećanje minimalne plaće na 3.100 kuna, jer sadašnjih 2450 kuna, u koje su nerijetko uključeni i prekovremeni sati, nisu dostatni život radnika, poručio je Novosel dodajući kako reindustrijalizacija zemlje treba omogućiti jedan od najvažnijih ciljeva ekonomske politike - postizanje pune zaposlenosti. Novosel očekuje od svih stranaka da zahtjevi radnika budu dominantne teme u predizbornoj kampanji. "Očitovanje koje ćemo dobiti od svih stranaka uputit ćemo članovima, a nakon odluke o daljnjoj suradnji obratit ćemo se radnicima i javnosti", kazao je Novosel.
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ponovio je kako njegova stranka želi preuzeti odgovornost i sudjelovati u radu Vlade. "Dijalog je najvažniji, a nakon konstruktivnog razgovora zaključili smo da nam se programi u mnogo toga podudaraju. Poljoprivreda je strateška točka našeg kraja, naš program je realan i provediv odmah nakon izbora", kazao je Vulin. Dodaje kako je povećanje minimalne plaća također dio njihovog programa jer bi se time podignuo standard u Slavoniji i Baranji.