Stambeni na Facebooku i You tubeu, to nema nitko u Hrvatskoj!

Stambeni na Facebooku i You tubeu, to nema nitko u Hrvatskoj! Stambeni na Facebooku i You tubeu, to nema nitko u Hrvatskoj!
Ivica Oslić, predstavnik stanara(foto Ž. Kovačević) Ivica Oslić, predstavnik stanara(foto Ž. Kovačević)
(foto Ž. Kovačević) (foto Ž. Kovačević)
(foto Ž. Kovačević) (foto Ž. Kovačević)
(foto Ž. Kovačević) (foto Ž. Kovačević)
(foto Ž. Kovačević) (foto Ž. Kovačević)

Vrkić, Bodražić, Rudan (foto Ž. Kovačević)

U Gradskom poglavarstvu u Osijeku potpisani ugovori za obnovu 12 zgrada u vrijednosti od 22 294 768 kuna. Bespovratnih sredstava je 13 595 502 kune iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nositelj projekta osječki Zavod za stanovanje.

Zavod za stanovanje Osijek, koji upravlja s 1600 zgrada, jedan je od prvih upravitelja koji su krenuli s obnovom pročelja nudeći kreditnu liniju suvlasnicima zgrada. I u nove se projekte krenulo ranije od drugih gradova u Hrvatskoj, a primjer je zgrada na Trpimirovoj 1B kojoj je država sufinancirala s 40% od ukupno 1 300 000 kuna, koliko je stajala energetski učinkovita obnova. Predstavnici 5 tvrtki koje će imati i podizvođače potpisali su danas ugovore za 12 zgrada. Još dvije zgrade čekaju popunu dokumentaciju, a u novom projektu obnove je još 7 zgrada čiji su suvlasnici nositelji projekta, a Zavod za stanovanje zatvara financijsku konstrukciju

"To je 21 zgrada, ali ako u obzir uzmete da postoje ogromne zgrade, s po recimo dva ulaza, kakve imamo na Sjenjaku, onda su to praktično dvije zgrade, a broj je onda daleko veći od spomenutog. Najvažnije je da će ovaj projekt koji smo pripremali dvije godine kreće u realizaciju. Obilazili smo suvlasnike, kontaktirali s njima na sve moguće načine otvarajući usput i druge kanale komunikacije. Mi smo jedini upravitelj koji ima facebook i You tube kanal na kojem naši korisnici i partneri mogu vidjeti, i video prezentacije učinjenoga!" - pohvalio se odnedavno novi predsjednik udruge upravitelja u Hrvatskoj, direktor Zavoda za stanovanje d.o.o. Bojan Bodražić

"Stvari nikada nisu slučajne. Nije slučajno da je Bodražić predsjednik upravitelja u Hrvatskoj. Čestitam mu, no moram reći da je uz njegov predan rad trebala i sinergija s gradom bez koje ne bi došli do ovih potpisa i dosadašnjih rezultata!" - zadovoljan je bio gradonačelnik Osijek Ivan Vrkić, dodavši: - "Do sada je u mom i njegovom mandatu obnovljeno 135 zgrada na razini od 20 milijuna kuna po modelu fondova i bespovratnih sredstava. Oni jednini koriste i sredstva iz spomeničke rente iz koje se za pojedini objekt može dobiti do 500 tisuća kuna!" - rekao je gradonačelnik Vrkić.

Obnovu zgrade po modelu bespovratnih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost oprimjerio je Ivica Oslić, predstavnik stanara u zgradi koja se nalazi na adresi Sjenjak 3. Obnova će stajati oko 2 200 000 kuna, a suvlasnici će platiti samo 39,31% od ukupnog iznosa i to još na kredit, na 10 godina.

Bodražić, Vrkić, Oslić