Stanovnici Filipovice traže pristupnu cestu

Stanovnici Filipovice traže pristupnu cestu Stanovnici Filipovice traže pristupnu cestu
foto: HRT/Samir Klasiček foto: HRT/Samir Klasiček
foto: HRT/Samir Klasiček foto: HRT/Samir Klasiček
foto: HRT/Samir Klasiček foto: HRT/Samir Klasiček
foto: HRT/Samir Klasiček foto: HRT/Samir Klasiček

foto: HRT/Samir Klasiček

Stanovnici osječkoga naselja Filipovica i Industrijske četvrti okupili su se danas, na poziv HDZ-a, u Bistričkoj ulici kako bi ponovno upozorili na potrebu izgradnje pristupne ceste. Rješavanje tog problema traže već 8 godina, ali unatoč obećanjima iz gradske uprave, konkretnih pomaka nije bilo.

Pristupna cesta trebala bi prolaziti ispod južne obilaznice, gdje je i ostavljen prostor za novu prometnicu, a nastavljala bi se sjeverno od obilaznice do spoja s Ulicom svetog Leopolda Bogdana Mandića, odnosno na postojeću prometnicu uz zgradu Auto Hrvatske. Građani toga dijela grada sada svakodnevno gube i vrijeme i novac zbog duže vožnje pa od gradske uprave traže da žurno osigura novac za izgradnju obećanog prometnog koridora.

"Smatramo da je stanje neodrživo. Građani Filipovice svakodnevno na putu do posla svojim vozilima prelaze 2 i pol do 3 kilometra više nego što bi da imaju pristupnu cestu. Kad to pomnožimo, to je oko 100 kilometara mjesečno, a problem je i gubitak vremena. Usto, svake nedjelje, dok se održava auto tržnica, tu je nemoguće proći od parkiranih vozila pa pristup nije moguć ni hitnoj pomoći i vatrogascima", upozorio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Zdravko Nalio. 

Čelnici Industrijske četvrti od Grada traže da sredstva za izgradnju prometnog koridora osigura još tijekom ove kalendarske godine i poručuju da građani Filipovice zaslužuju da se takva kapitalna realizacija konačno realizira.

Zdravko Nalio i stanovnici Bistričke ulice Zdenko Kulundžić i Josip Jambrečina