Star Wars tjedan u GISK-u

Star  Wars  tjedan  u   GISK-u

Četvrtu godinu za redom u Osijeku se održava Star Wars tjedan čiji domaćin je, kao i prethodnih godina, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek. Neka je Sila s vama u Američkom kutku Gradske i sveučilišne knjižnice od 23. do 28. rujna.

Star Wars tjedan je nastao suradnjom GISKO-a, udruge Star Wars Hrvatska i nekolicine zaljubljenika u popularnu svemirsku sagu. Cilj SW tjedna je razmjena ideja, razvijanje kreativnosti, upoznavanje ljudi, druženje i zabava, a sve kroz SW sadržaj. 
Program nudi likovno-kreativne radionice, igre i školu mačevanja, prezentacije, predavanja i video projekcije koje se održavaju u Američkom kutku Knjižnice, SW izložbu u galerijskom prostoru Knjižnice, pub kviz u Caffe Baru Peppermint te fotografiranje sa poznatim SW likovima poput Dartha Vadera, Kyla Rena, Stormtroopera, Rey i brojnih drugih koji će se zadnjega dana provozati gradskim tramvajem i prošetati centrom Osijeka.
"SW zaljubljenici svih uzrasta su dobrodošli, djeca i roditelji, ali i ostali koji se žele zabaviti uz SW sadržaj", poručuju organizatori.