Startasice našle mjesto u Vogueu

Startasice našle mjesto u Vogueu Startasice našle mjesto u Vogueu

fotografije Marija Matoš

Novi model visokih platnenih tenisica iz Borova završio je na stranicama najpoznatijega svjetskog modnog magazina Vogue. Među predloženim modnim novitetima ovog proljeća su i ružičaste Startasice s bijelim jednorozima.

startasice4.jpgU Vogueu navode da se mogu naručiti online, a cijena im je 80 dolara. Inače, taj model uskoro stiže i u hrvatske trgovine. Vijest o pojavljivanju tenisica u Vogueu objavljena je na Facebook stranici Startas uz riječi: “Ponosni smo na sve naše djelatnike“, a u komentarima odgovaraju da su patike dio nove kolekcije koja na tržište dolazi na proljeće. Vogue je Startasice uvrstio u članak o tome kako unijeti dašak djetinjstva u modu za odrasle. Pozivaju se na vrijeme blagdana koje „za mnoge predstavlja povratak u dom iz djetinjstva, spavanje u krevetu u kojem su spavali kao dijete okruženi svojim djetinjarijama, još jednom okruženi ljubavlju i brigom svojih roditelja“. 

startasice1.jpg

Oprimjerili su to s tridesetak odjevnih predmeta, modnih dodataka i ukrasa, a obuću hrvatskog proizvođača preporuču u kombinaciji s Chanel narukvicom, sunčanim naočalama Cutler and Gross i lakom za nokte Pin – sve naravno u ružičastim tonovima. Startasice su nastale 1976. godine i originalno su bile zamišljene za igranje stolnog tenisa. Platnene tenisice s gumenim đonom bile su u cijelosti ručno izrađene od prirodnih materijala. Obilježile su 80-te godine u Hrvatskoj i regiji, a vrhunac popularnosti doživjele su 1987. godine kada su bile službena obuća Univerzijade u Zagrebu. Nakon duge stanke u proizvodnji Borovo je prije nekoliko godina odlučilo udahnuti novi život slavnom brendu i iz sezone u sezonu donose nove raznobojne modele koji se i dalje u toj vukovarskoj tvornici izrađuju ručno od prirodnih materijala, što se američkom tržištu predstavlja kao posebnost.