Stipendije za nadarene učenike osječke Glazbene škole

Stipendije za nadarene učenike osječke Glazbene škole

Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer i ove godine nastavlja s projektom "Put izvrsnosti" u sklopu kojeg stipendira učenike Glazbene škole Franje Kuhača Osijek. Natječaj za stipendije otvoren je do 15. prosinca.

Prijavnice za natječaj za dodjelu stipendije objavljene su na mrežnoj stranici Glazbene škole. Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer poziva polaznike da se prijave u što većem broju.
Cilj projekta je poticanje izvrsnosti te podrška najdarovitijim učenicima, kako bi mogli nastaviti svoje školovanje u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek, a do sada je stipendirano 20-ero djece.
"Glazbena škola Franje Kuhača u petak 20. studenog slavi svoj 99. rođendan, koji će zbog epidemioloških mjera biti obilježen virtualno, uz niz video uradaka i čestitki. Članovi Kluba nadaju se kako će uskoro biti u prilici njihovu izvrsnost doživjeti i u realnom svijetu i to organizacijom novog zajedničkog glazbenog projekta koje će dakako podijeliti i sa svojim sugrađanima. Do tada, bit će nam zadovoljstvo uživati u njihovoj darovitosti virtualno – uz daljnju financijsku podršku i poticanje izvrsnosti", ističu Rotarijanci, kojima, kako kažu, unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazi cijelo društvo ne nedostaje pozitivnog duha. Projekt u kojem vlastitim sredstvima kao i sredstvima prikupljenim donacijama, dodjeljuje stipendije darovitim učenicima Glazbene škole Franje Kuhača Osijek započet je 2018. godine organizacijom koncerta hrvatske pjevačke dive Radojke Šverko, na kojem je nastupio i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača Osijek pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach. Već iduće godine koncertom rock-legende Pere Galića, a uz obilježavanje 10. godine osnutka Kluba, te uz pratnju i gostovanje polaznika Glazbene škole, nastavlja se podrška izvrsnosti mladih. Vodeći računa o misiji služenja zajednici projekt "Put izvrsnosti" Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer nastavlja i ove godine, a kako je zbog epidemije koronavirusa preporuka da se zbog epidemioloških mjera u skoro vrijeme ne organiziraju veća okupljanja, Klub će svoju akciju nastaviti izravnom uplatom stipendija Glazbenoj školi.