Stožer: Naša negostoljubivost bit će gromoglasna i tišinom

Stožer: Naša negostoljubivost bit će gromoglasna i tišinom

Foto: Robert Anić/Pixell

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara uputio je proglas u kojem poziva domoljube da 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, dođu u velikom broju u Vukovar i na dostojanstven način odaju počast vukovarskim žrtvama te da po savjesti odluče uz koga će u koloni sjećanja koračati.

Toga dana, dostojanstveni i ponosni, u molitvi, dođimo s nacionalnim obilježjima, podignimo visoko svoje trobojnice, zastave svojih postrojbi i udruga iz Domovinskog rata. Ponesimo zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazimo. Razvijmo transparente koji će isticati veličinu žrtve Vukovara i koji će na primjeren način istaknuti smisao kolone sjećanja, ističe se u proglasu.

Domoljubima koji dođu u Vukovar iz Stožera poručuju neka po savjesti odluče uz koga će koračati, pokraj koga će se moliti, u kojem će trenutku u kolonu. Pripadnici Stožer za obranu hrvatskog Vukovara bit će jasno obilježeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu želite pripadati, poručuje se.

Nećemo nikome zviždati taj dan ni neprimjereno dovikivati jer idemo poginuloj braći, ali će naša negostoljubivost i razlika između dvije Hrvatske biti gromoglasna i tišinom, navodi se u proglasu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.