Stožer pokreće referendum o Vukovaru

Stožer pokreće referendum o Vukovaru

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas je na konferenciji za novinare najavio kako su počeli s organizacijom referenduma o Vukovaru, mjestu potpunog i trajnog pijeteta.

Predsjednik stožera Tomislav Josić uvjeren je da će prikupiti milijun potpisa za raspisivanje referenduma , a kako kaže, plebiscitarnim izjašnjavanjem zaštitit će Vukovar od kaosa u koji ga guraju vladajući.
S prikupljanjem potpisa krenut će sredinom listopada, a kako je izjavio Josić, referendumom žele zakonski osigurati odgovarajući, potpuni i trajni pijetet prema Vukovaru „koji sublimira i simbolizira svu patnju hrvatskog naroda“.
„Vukovar je Hrvatska. Hrvatsku bole mnoge nepravde, štetni potezi vladajućih, korupcija i anacionalna politika. Posljedice su: loše gospodarsko stanje, egzodus od 160 tisuća državljana u posljednjih pet godina, lažne podjele i pad morala, zajedništva te povjerenja“, pročitao je Josić novinarima stajalište Stožera. istaknuo je kako će referendum stvoriti zajedništvo te „urediti bar jedan mali dio svemira“, a zatim neka se mir i poštovanje Vukovara razlije po cijeloj zemlji. „Vukovar je i Škabrnja, i Bleiburg, i Pakrac, i Dubrovnik, i Zagreb, Vukovar su hrvatski dragovoljci, drinske mučenice, ubijeni pitomci u Gračanima, u Hudoj jami, Vukovar je Hrvatska. Dok Vukovar ne bude mjesto mira i pijeteta, Vukovar neće moći napredovati. Dok Vukovar ne može napredovati , ne može ni Hrvatska“, poručuje Josić. Ujedinimo se i izborimo se za referendum. Izglasujmo „Vukovar – mjesto pijeteta“.
11987057_1491127157875878_205331834187658458_n.jpg