Stranačke aktivnosti u kampanji za lokalne izbore

Stranačke aktivnosti u kampanji za lokalne izbore

fotografija HRT

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Radić u Josipovcu je najavio tri projekta, a kandidat za gradonačelnika Snage SiB Vladimir Šišljagić planira otvaranje Ureda za komunikaciju s građanima .

Peticiju su uputili gradskoj upravi, radovi su započeti ali s novom sezonom nisu i nastavljeni, rečeno je na konferenciji za novinare. Osim rješavanja tog problema, čim preuzmu odgovornost za upravljanje gradom, kaže Radić, još su dva ključna projekta. Jedan od njih je izgradnja kružnog toka na križanju Osječke i Bizovačke ulice, projekt koji je usporen zbog koronakrize, te rekonstrukcija školsko-sportske dvorane u Josipovcu.  Najveći su to i najvažniji projekti za koje su se, kako ističe, pripremali i kojima će pristupiti. 

Grad Osijek se mora ravnomjerno razvijati, u sve dijelove grada treba ulagati, mjesni odbori jednako su važni kao i gradske četvrti- poručio je kandidat za gradonačelnika Ivan Radić. 

Predsjednik stranke Snaga Slavonije i Baranje i kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Šišljagić, u nedjelju je na tiskovnoj konferenciji predstavio svoj program, a najavio je da će njegov prvi potez biti otvaranje Ureda za komunikaciju s građanima. 

Ured će biti zatvoren i u  njemu će se zaprimati prijedlozi, pritužbe i zahtjevi građana, a Gradska uprava dužna je u najviše dva tjedna odgovoriti na svaki upit, rekao je Šišljagić. Dodao je kako namjerava prekinuti višegodišnju praksu zanemarivanja građana i njihovih problema.
Po njegovim riječima, ured će objedinjavati sve gradske službe jer do sada su građani morali hodati od vrata do vrata gubiti vrijeme i moljakati, a sve to s neizvjesnim ishodom.
Na izravnoj suradnji s građanima ću posebno inzistirati, jer Gradska uprava i postoji zato da bi služila građanima, a ne da oni služe njoj, dodao je.
Posebnu pozornost, najavio je, će obratiti na starije sugrađane, civilne i ratne vojne invalide i najmlađe koji su budućnost grada, naglasivši da su te kategorije građana ujedno i najranjivije.
Projekti koje će realizirati u prvoj godini mandata su smanjenje prireza, cijene gradskog prijevoza, odvoza komunalnog otpada, komunalnih naknada i doprinosa, spomeničke rente i ostalih nameta koje su u nadležnosti Gradske uprave.
Kao kapitalne projekte najavio je izgradnju novih kapaciteta, obnovu i opremanje svih vrtića i jaslica, poludnevnih i dnevnih boravaka za umirovljenike, sanaciju odlagališta otpada Lončarica velika, obnovu i rekonstrukciju kupališta Copacabana, nastavak izgradnje stanova za mlade obitelji i socijalno ugrožene, te realizaciju projekta Muzej Domovinskog rata.
 Dosta je bilo iseljavanja iz Osijeka. Vrijeme je da se naši sugrađani, koje su svojim nečinjenjem dosadašnje vlasti potjerale u tuđinu, vrate u svoj grad, a ja se obvezujem da ću njihov povratak poticati konkretnim mjerama i stvoriti mogućnosti, istaknuo je Šišljagić.
 Od strateških projekata istaknuo je izgradnju novog, suvremenog Doma za starije i nemoćne, hospicija i palijativne skrbi, izgradnju dva nova mosta preko Drave cestovnog i pješačkog te poboljšanje gradskog prijevoza izgradnjom novih tramvajskih ruta i premještanjem remize.
  Šišljagić je naveo kako je uvjeren da će sugrađani znati prepoznati "tko je od kandidata jedan od njih, a ne lutka na koncu kojom upravljaju iz stranačkih središnjica daleko od Osijeka.

Ivan Radić u Josipovcu