Stranka Miroslava Škore formirala osječko-baranjsku podružnicu

Stranka Miroslava Škore formirala osječko-baranjsku podružnicu Stranka Miroslava Škore formirala osječko-baranjsku podružnicu
Krešimir Čabaj Krešimir Čabaj

foto: Davor Lončarić

Miroslav Škoro osnovao je još jednu podružnicu Domovinskog pokrata i to za Osječko-baranjsku županiju. Otvoren je i ured Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije na Šetalištu Petra Preradovića u Osijeku.

Osnivačka skupština bila je zatvorena za javnost, a uoči njenog održavanja predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro novinarima je izjavio kako je stranka osnovana u ožujku, registrirana u travnju ove godine i danas ima više od 8.500 članova te osvojenih 16 saborskih mandata na parlamentarnim izborima. Osnovano je više od 130 temeljnih ogranaka, osječko-baranjska podružnica jedanaesta je županijska organizacija koja je osnovana u Hrvatskoj, a dvanaesta bi trebala također danas biti osnovana u Slavonskom Brodu. 

"Najavljujemo vrlo ozbiljnu utakmicu već na sljedećim lokalnim izborima i siguran sam da će Domovinski pokret ostati barem treća po snazi politička stranka u Hrvatskoj, ako ne dođe, a u to vjerujem, do značajnijih promjena na političkom nebu u Republici Hrvatskoj", izjavio je Škoro novinarima u Osijeku. 

Dosadašnji povjerenik osječko-baranjske podružnice Domovinskog pokreta Krešimir Čabaj izjavio je kako je u županiji osnovano devet temeljnih ogranaka čime su stvoreni preduvjeti za osnivanje županijske podružnice. Rekao je kako će se nastaviti graditi stranačka infrastruktura kako bi stranka bila spremna za preuzimanje vlasti i "ponuditi nasušno potrebnu promjenu u cijelom hrvatskom društvu". 

U Domovinskom pokretu još nije definirano tko će biti kandidati te stranke na sljedećim lokalnim izborima, a Miroslav Škoro na novinarsko je pitanje odgovorio tako da je kao potencijalne kandidate za gradonačelnika Osijeka i osječko-baranjskog župana nabrojao ljude koji su ga u tom trenutku okruživali - Vesnu Vučemilović, Krešimira Čabaja, Marija Radića, Berislava Mlinarevića, Krešimira Bubala pa i sebe kao mogućeg kandidata na izborima. 

"U ovom gradu i županiji Domovinski se pokret ima čime pohvaliti i uvjeren sam da smo u odnosu na sve druge stranke u prednosti kad su u pitanju kadrovi", istaknuo je Miroslav Škoro. 

 

Miroslav Škoro i Krešimir Čabaj