Stršljeni pokvarili školski izlet

Stršljeni pokvarili školski izlet

Foto: HGSS Požega

Petero učenika šestog razreda i tri učitelja iz Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi te jednu članicu HGSS-a u četvrtak su tijekom školskog izleta na Požešku goru uboli stršljeni, svi su dobili liječničku pomoć i dobro su, potvrdila je ravnateljica škole Marija Samardžija.

Ravnateljica Samardžija izjavila je za Hinu da su svi učenici i učitelji dobili potrebnu liječničku pomoć te da su neki od njih preventivno zadržani na promatranju u dnevnoj bolnici.
Izlet je dio redovitih aktivnosti te škole u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Uoči svakog izleta škola o svojim aktivnostima i mjestima na kojima će biti učenici redovito izvještava i lokalne žurne službe.
Tijekom današnjeg izleta aktivnosti učenika i njihovih učitelja pratili su članovi HGSS-ove stanice u Požegi, koji su im bili i prvi na pomoći.
"Gospođa iz HGSS-a nakon svega došla je u školu provjeriti jesu li svi dobro. To je iznenadilo mnoge jer je nju ubolo deset stršljena. Ona je na osnovi informacije od mještana locirala veliko gnijezdo stršljena i tako zaštitila druge građane", rekla je Samardžija.
Uz hitnu medicinsku pomoć, koja se brinula o ozlijeđenima, danas su na terenu bili i članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, koji su uništili gnijezdo stršljena u velikom stablu uz cestu.
Što se dogodilo ispričali su i HGSS-ovci na profilu HGSS Požega: "Danas 23.09. nastavljen je drugi dan boravka u prirodi za učenike OŠ Antuna Kanižlića u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. I uz najbolju pripremu izleta ponekad se dogode neplanirane situacije. Ugodno druženje u prirodi prekinuli su stršljeni koji su napali djecu i nastavnike. HGSS je u sklopu dežurstva na ovom događaju intervenirao i zbrinuo nekoliko izbodenih, a u pomoć je pozvana i Hitna medicinska pomoć te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji su radi sigurnosti naših građana, uklonili stršljene.
Spašavateljicu koja je pomagala djeci i nastavnicima stršljeni su uboli 10 puta i uz još jednu osobu nalazi se u bolnici na promatranju. Ovim putem pohvaljujemo ravnateljicu OŠ Antuna Kanižlića koja vodi brigu o sigurnosti djece i nastavnika koji svoje aktivnosti provode na neurbanim područjima na način da je pozvala HGSS da budu prisutni za vrijeme izleta u slučaju potrebe."
May be an image of outdoors