Studenti socijalnog rada: „Želimo ostati studirati u Osijeku”

Studenti socijalnog rada: „Želimo ostati studirati u Osijeku” Studenti socijalnog rada: „Želimo ostati studirati u Osijeku”

HRT/VD

Prosvjedom ispred zgrade rektorata, studenti preddiplomskog sveučilišnog studija Socijalnog rada osječkoga Pravnog fakulteta izrazili su nezadovoljstvo dosadašnjim razvojem studija. Zabrinuti su i za svoju budućnost na osječkom Sveučilištu.

80437610_491085994864739_4533779022529691648_n.jpgStotinjak studenata mirnim je prosvjedom tijekom trajanja sjednice senata izrazilo zabrinutost činjenicom da još uvijek, ni dvije godine nakon osnivanja nemaju riješenu mogućnost upisa diplomskog studija.

„Unatoč obećanjima, o tom pitanju nismo dobili informaciju nadležnih osoba. Na fakultetu se o ovoj temi počelo pričati tek prije nekoliko mjeseci kada smo započeli poduzimati radnje koje nažalost nisu dale odjeka”, naglasila je Arijana Jozić studentica treće godine i dodala kako je jedina sadašnja alternativa, nastavak studija u Zagrebu ili izvan Hrvatske studentima neprihvatljiva. „Trenutno su nam jedine opcije Zagreb za koji nismo sigurni hoće li se morati plaćati razlikovna godina u iznosu od 14.000 kuna ili ćemo biti prisiljeni otići izvan Hrvatske u Ljubljanu ili Orašje gdje također postoje ovi programi. Jednostavno nam nije jasno zašto bismo morali otići, kada je u razvojnoj strategiji grada, županije i sveučilišta jasno naznačena potreba za socijalnim radnicima," pita Jozić.

Kao razlog nerješavanja ovog pitanja s osječkog Pravnog fakulteta naveli su nedostatak znanstvenog kadra, što je uz iskazanu podršku potvrdio i rektor Vlado Guberac, još jučer prvi put sastavši se sa studentima. „Fakultet nije primio novi kadar. I tu je glavni problem za koji vjerujemo da će ga vijeće fakulteta uskoro riješiti. Prvo strategijom razvoja, a zatim izradom i prihvaćanjem elaborata o opravdanosti izvođenja studija, nakon čega slijedi daljnja procedura, s nadamo se uspješnim završetkom,” zaključio je Guberac.
U međuvremenu, studenti će ustrajati u mirnom prosvjedu, uz iduće korake koje ćemo kako su najavili, vidjeti vrlo brzo.